Βρίσκεστε εδώ: Επαρχείο Λαγκαδά
Επαρχείο Λαγκαδά
Διάρθρωση
Επαρχείου >>
Φυσική Ομορφιά >>
Πολιτιστική
Κληρονομιά >>
Θερμά Λουτρά >>
<< Επιστροφή
 

Επιλέξτε γλώσσα:
Ελληνικά:
Αγγλικά:
 
Ενημέρωση:
29/8/2003

Η Επαρχία Λαγκαδά

Η Επαρχία Λαγκαδά οριοθετείται στο βόρειο ανατολικό τμήμα του Νομού Θεσσαλονίκης κι έχει εντελώς διαφορετικά εδαφικά, οικονομικά, κοινωνικά και πληθυσμιακά χαρακτηριστικά από τον υπόλοιπο Νομό. Είναι κατά βάση αγροτική περιοχή κι έχει διαφορετικό ρυθμό ανάπτυξης καθώς περιλαμβάνει τους ορεινούς και μειονεκτικούς όγκους του Βερτίσκου, των Κερδυλλίων και του Ζαγκλιβερίου, την λεκάνη της Μυγδονίας, με τις λίμνες Κορώνεια και Βόλβη και την θαλάσσια περιοχή του Στρυμονικού κόλπου. Έχει έκταση 2059 τετρ. χλμ. (56% του Νομού), αποτελείται από 13 Καποδιστριακούς Δήμους και έχει πληθυσμό 70.000 μόνιμους κατοίκους.


Καλύπτει στο σύνολο του Νομού Θεσσαλονίκης: στη γεωργία το 42% σε αροτριαίες καλλιέργειες, το 26% σε κηπευτικά, το 42% σε δενδρώδη, το 11% σε αμπέλια και στην κτηνοτροφία, το 35% των βοοειδών, το 58% των προβάτων, το 75% των αιγών, το 37% των χοίρων, το 18% της πτηνοτροφίας, το 59% της μελισσοκομίας και το 100% της καπνοκαλλιέργειας. Στις παραθαλάσσιες περιοχές του Στυμονικού κόλπου παρατηρείται σημαντική τουριστική κίνηση κατά τους θερινους μήνες.

Επίσης, έχει σημαντική ανάπτυξη στη βιοτεχνία και βιομηχανία βαφής υφασμάτων, οριοθετημένη άναρχα γύρω από την πόλη του Λαγκαδά.
Έχει το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας στο Νομό Θεσσαλονίκης, 19,8%, και το μεγαλύτερο ποσοστό ανειδίκευτων νέων ανέργων, 60%. Παρουσιάζει μικρή αλλά σταθερή γήρανση του πληθυσμού εξαιτίας της εσωτερικής μετανάστευσης των νέων, για αναζήτηση απασχόλησης κυρίως στο κοντινό πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης.

Νέα Ανακοινώσεις
- Τουρνουά Ποδοσφαίρου ΕΓΝΑΤΙΑ
   
   

Προγράμματα
- Ευρωπαϊκά Προγράμματα
- Γενικά Προγράμματα
   

Σχετικές Ιστοσελίδες
- Nομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης
   
   

Επαρχείο Λαγκαδά:  | Διάρθρωση Επαρχείου |  Φυσική Ομορφιά  | Πολιτιστική Κληρονομιά | Θερμά Λουτρά |
   
 Web Design:  Ι. Γεωργούδας   email:ggeorgoudas@b-online.gr